ForResult – online marketing partner

Google plaatst “mobile friendly” tag bij mobiele zoekresultaten

Er zijn honderden factoren die bepalen welke website hoog in Google staat, en welke niet. Nu steeds meer bezoekers websites bezoeken op smartphones en tablets (op websites van sommige van onze klanten loopt dit op tot meer dan 50%!) kun je deze doelgroep als website-beheerder niet langer links laten liggen. Dat vindt Google ook, en zodoende is het al langere tijd zo dat mobielvriendelijkheid één van de ranking-factoren is van de grootste zoekmachine wereldwijd.

Gebruiker van de Engelstalige Google op je smartphone? Dan kun je sinds enkele dagen zien of een website "mobile friendly" is of niet. Mobielvriendelijke websites worden voor je SEO én je gebruiker steeds belangrijker.“Mobile friendly” in je zoekresultaten

Onlangs heeft Google deze ontwikkelingen naar een hoger niveau getild. Sinds enkele dagen toont Google bij mobiele zoekresultaten of een website “mobile friendly” is, of niet. Op die manier wordt de zoekervaring van gebruikers verbeterd en kunnen mobiele zoekers niet-geoptimaliseerde websites overslaan wanneer zij geen zin hebben om een niet-mobielvriendelijke website door te zoomen en scrollen. Op het voorbeeld hier rechts zie je bijvoorbeeld het zoekresultaat van Slaapkamerweb als je zoekt op “kledingkast“. Onder de rich snippet (die in maximaal 5 sterren de klanttevredenheid toont) zie je staan: “mobile friendly”. Slaapkamerweb maakt gebruik van een mobiele webshop die wij voor hen hebben gerealiseerd.

Een “mobile friendly” website

Dat Google nu bij de zoekresultaten vermeldt of een website mobielvriendelijk is of niet lijkt erop te wijzen dat in de toekomst een”mobile friendly” websitevoor je SEO nóg belangrijker zal worden. Is jouw website nog niet “mobile friendly”? Lees je dan in over de voor- en nadelen van een responsive of mobiele website of laat je door onze specialisten informeren over de mogelijkheden.

» Ik wil een mobielvriendelijke website!

Over de auteur

Forresult - Online marketing partner

De medewerkers van Forresult delen hun kennis en ervaring met u. Praktische tips, nieuwe verkooptechnieken en succesvolle cases komen voorbij op ons blog.

Geplaatst in:

 

Ook meer bezoekers met zoekmachine optimalisatie?

We nodigen je graag uit om eens kennis te maken. In een telefoongesprek van 5 minuten kunnen we je vertellen hoe zoekmachine optimalisatie jouw bedrijf beter vindbaar maakt. Vaak duurt zo’n gesprek langer omdat we direct al je vragen beantwoorden.

Liever een afspraak inplannen om kennis te maken met een kop koffie of thee erbij? Graag! Dan bespreken we direct samen welke kansen er zijn om jouw online bezoekers te laten stijgen.

Neem direct contact op