ForResult – online marketing partner

Meer klanten bereiken door een goede titel? Dat doe je zo!

Als tekstschrijver van je eigen webteksten is het op zijn minst frustrerend als blijkt dat bijna geen bezoeker verder leest dan je titel. Ook loop je hierdoor veel klanten mis! Maarliefst 80% van internetbezoekers leest niet verder nadat ze de titel van een webpagina gelezen heeft. Via tekst breng je een groot deel van je boodschap over, wanneer deze tekst niet gelezen wordt, weten potentiële klanten ook niet wat jij te bieden hebt! En dit terwijl de oplossing eenvoudig is: schrijf een overtuigende titel en zorg ervoor dat de lezer je tekst niet weg klikt.

hoog in Google

1. Richt je tot de doelgroep

Bedenk goed wie je doelgroep is en richt je titel daar volledig op. Ga na wat je doelgroep leeftijd is en waar de doelgroep in geïnteresseerd is. Een vijftig plusser voelt zich door een heel ander soort titels aangesproken dan een tiener.

2. Wees duidelijk en dek de lading

Uit een titel moet de lezer direct kunnen opmaken wat hij of zijn kan verwachten van de tekst. Al in één oogopslag moet de lezer op internet kunnen zien waar de webtekst over gaat. Is je titel te lang? Of staat er bijvoorbeeld een onduidelijke grap in? Dan haken lezers al snel af. Als de titel al moeilijk te begrijpen is, zal de tekst al helemaal tegenvallen!

3. Stel een vraag

Door een vraag te stellen in uw titel, richt je de aandacht op de lezer. De lezer voelt zich aangesproken en hij heeft direct je aandacht. Maak van de titel ‘Meer informatie over verkoop technieken’ bijvoorbeeld ‘Kent u deze verkooptechnieken al?’.

4. Overtuig ook Google!

Naast het bereiken van meer potentiële klanten op je website, kun je met een goede titel ook Google beter bereiken. De titel op een webpagina wordt door Google namelijk gezien als een belangrijke factor om de inhoud van de pagina te bepalen. Gebruik daarom altijd belangrijke zoekwoorden in de titel en zet deze woorden aan het begin van de zin, want dit is positief voor uw positie in de zoekmachines.

De conclusie?

Beschouw je titel dus niet als een klein onderdeel van je tekst. Neem bovenstaande tips serieus en neem de tijd voor het bedenken van een succesvolle titel. En al snel zul je meer succes bereiken met je titels en dus met je webteksten!

» Klik meteen verder om meer te lezen over het bereiken van meer klanten door middel van doeltreffende webteksten!


>>Webteksten

Over de auteur

Forresult - Online marketing partner

De medewerkers van Forresult delen hun kennis en ervaring met u. Praktische tips, nieuwe verkooptechnieken en succesvolle cases komen voorbij op ons blog.

Geplaatst in:

 

Ook meer bezoekers met zoekmachine optimalisatie?

We nodigen je graag uit om eens kennis te maken. In een telefoongesprek van 5 minuten kunnen we je vertellen hoe zoekmachine optimalisatie jouw bedrijf beter vindbaar maakt. Vaak duurt zo’n gesprek langer omdat we direct al je vragen beantwoorden.

Liever een afspraak inplannen om kennis te maken met een kop koffie of thee erbij? Graag! Dan bespreken we direct samen welke kansen er zijn om jouw online bezoekers te laten stijgen.

Neem direct contact op