ForResult – online marketing partner

Ook uitgaande links op je website zijn voor zoekmachines van belang

Er wordt vaak benadrukt hoe belangrijk het is om veel goede inkomende links naar je website te verzamelen. En het klopt dat deze links nog steeds één van de belangrijkste factoren zijn voor een hoge positie in Google. Toch worden ook uitgaande links vanuit websites van steeds grotere betekenis voor de zoekmachines. Het is dus zeker de moeite waard om ook voldoende aandacht te besteden aan deze links.

Linkwaarde en zoekmachines

Zoekmachines zien een link naar jouw website als een ‘stem naar je site’. Hoe meer links er dus vanaf andere sites naar jouw site verwijzen, hoe belangrijker je blijkbaar bent in de ogen van anderen, en hoe meer waarde zoekmachines toekennen aan je site.

Door links (zowel intern als extern) verkrijgt een pagina op je site een bepaalde waarde. Hoe hoger het aantal links, hoe meer linkwaarde. Je kunt deze waarde ‘doorgeven’ door zelf te linken naar je andere pagina’s, en naar andere sites. Sommige websitebeheerders kiezen ervoor niet te linken naar andere sites, omdat ze de linkwaarde zelf willen behouden en deze niet met anderen willen ‘delen’.

hoog in googleDenk aan je gebruiker, niet aan je linkwaarde

Google heeft een positieve gebruikerservaring hoog in het vaandel staan. Of je dus vanuit jouw website naar andere sites links moet daarom niet afhangen van de linkwaarde die je weggeeft, maar of de site waar je naar linkt van toegevoegde waarde is voor je bezoeker. Is dit het geval? Plaats dan zeker die uitgaande link! Doordat je je bezoekers relevante informatie op het juiste moment biedt, wordt hun gebruikerservaring verbeterd. Bovendien dragen goede uitgaande links bij aan een natuurlijk linkprofiel, iets wat Google zeker zal waarderen.

Bij het bepalen van de ranking van je site, gaat Google steeds meer letten op uitgaande links. Speel hier op in door niet alleen interne links, maar ook uitgaande links te plaatsen die aansluiten bij de content op je website.

Wil je graag meer informatie over ons linkbuilding-bureau? Neem dan contact op!

Over de auteur

Forresult - Online marketing partner

De medewerkers van Forresult delen hun kennis en ervaring met u. Praktische tips, nieuwe verkooptechnieken en succesvolle cases komen voorbij op ons blog.

Geplaatst in:

 

Maak kennis met ForResult!

Graag leren we jou kennen. Vertel ons wat jij wilt bereiken. Dan geven we je sowieso een aantal bruikbare tips. Wil je een demo van ons syteem, wil je een prijsopgave, heb je specifieke vragen?  Laat het ons weten. Ons team staat voor je klaar!

Neem direct contact op