ForResult – online marketing partner

Succesvolle SEO teksten? Zo schrijf je ze!

Wanneer je je bezig houdt met zoekmachine optimalisatie, ook wel bekend als SEO, schrijf je ongetwijfeld regelmatig teksten voor de landingpagina’s van je website. In deze specifieke SEO (Search Engine Optimization) teksten verwerk je belangrijke zoekwoorden en links. Je hoopt dat je hierdoor beter gevonden wordt door de zoekmachines. Maar hoe schrijf je eigenlijk een succesvolle SEO tekst? Je leest en leert het hier!

seo teksten

Wat je wilt bereiken met het schrijven van SEO teksten is het volgende; de zoekmachines moeten je beter kunnen vinden. Ook wil je dat bezoekers vanaf die teksten doorlinken naar je ‘echte’ website. Om dit te bereiken is het belangrijk dat je een goede tekst schrijft en vooral gebruik maakt van relevante links. Hieronder vind je een aantal tips om jouw zoekmachine of SEO teksten (nog) succesvoller te maken.

1. Schrijf voor één zoekwoord

Schrijf per belangrijk zoekwoord van je bedrijf één aparte tekst. Zo kun je je in elke tekst helemaal toespitsen op dat ene belangrijke en specifieke zoekwoord. Gebruik voor dit zoekwoord wel wisselende vormen, zoals enkelvoud en meervoud. Ook is het nuttig om synoniemen te gebruiken voor het woord waarmee je gevonden wilt worden.

2. Plaats het zoekwoord in de titel

Het zoekwoord moet altijd in de titel van je SEO teksten staan. Plaats hem het liefst zo ver mogelijk vooraan. Zo vergoot je snel en efficiënt de vindbaarheid in de zoekmachines. Zorg ervoor dat deze titel met het belangrijke zoekwoord ook in de title tag staat. Dit is de titel die bovenaan in je browser staat.  Aan de hand hiervan stelt Google de inhoud van de pagina vast.

3. Gebruik goede links

Het is natuurlijk de bedoeling dat de bezoekers via de SEO teksten doorklikken naar uw ‘echte’, eigen website. Om dit te bereiken is het een must om goede/ relevante links in de zoekmachine teksten te plaatsen. Link niet met de woorden ‘klik hier’, maar gebruik altijd het zoekwoord zelf in de link-tekst. Dit is een eenvoudige en effectieve manier om uw vindbaarheid te vergroten. Plaats de “call to action” links (links die de lezer aanmoedigen een actie te ondernemen) aan het einde van een alinea en maak van belangrijke zoekwoorden in de tekst zelf ook links.

4. Houd je aan de regels voor het schrijven van goede     webteksten

Tenslotte is het belangrijk dat je, net als bij gewone webteksten, de richtlijnen voor een goede webtekst gebruikt. Schrijf met koppen en tussenkopjes, schrijf niet te lang en gebruik opsommingen. De SEO teksten moeten niet alleen leesbaar zijn voor Google, maar natuurlijk ook voor de bezoekers! Je wilt immers dat zij doorklikken naar je website.
Besef je ged dat je de bezoekers via deze teksten moet verleiden om door te klikken naar belangrijke pagina’s van uw website. Schrijf dus bewust wanneer je SEO teksten gaat schrijven.

Is dit lastig, onbekend, of is het schrijven van SEO teksten niet aan u besteed? Begrijpelijk, want het schrijven van SEO teksten komt erg precies. Wellicht is het dan interessant om onze webredactie in te schakelen! Wij helpen graag met het optimaliseren van uw website. Zo komt ook u hoog in de ranking en zal u nieuwe bezoekers aantrekken!

Informatie over zoekmachine optimalisatie

Over de auteur

Forresult - Online marketing partner

De medewerkers van Forresult delen hun kennis en ervaring met u. Praktische tips, nieuwe verkooptechnieken en succesvolle cases komen voorbij op ons blog.

Geplaatst in:

 

Ook meer bezoekers met zoekmachine optimalisatie?

We nodigen je graag uit om eens kennis te maken. In een telefoongesprek van 5 minuten kunnen we je vertellen hoe zoekmachine optimalisatie jouw bedrijf beter vindbaar maakt. Vaak duurt zo’n gesprek langer omdat we direct al je vragen beantwoorden.

Liever een afspraak inplannen om kennis te maken met een kop koffie of thee erbij? Graag! Dan bespreken we direct samen welke kansen er zijn om jouw online bezoekers te laten stijgen.

Neem direct contact op