ForResult – online marketing partner

Zoekmachine optimalisatie, uitbesteden of zelf doen?

Niet elk bedrijf heeft iemand in dienst die de zoekmachine optimalisatie kan verzorgen. Gelukkig zijn er veel bedrijven gespecialiseerd in zoekmachine optimalisatie. In dit artikel wordt besproken of het nuttig is om een bedrijf in te huren, of dat je zoekmachine optimalisatie beter zelf kunt doen.

Wat is zoekmachine optimalisatie?

meer bezoekersZoekmachine optimalisatie is een verzamelnaam voor de technieken die worden gebruikt om websites hoger in de zoekmachine te krijgen. Tevens draait het om het behalen van meer bezoekers op je website die uit de zoekmachine komen. Je kunt de resultaten van zoekmachine optimalisatie goed volgen. Het is makkelijk te beoordelen of je website hoger staat in Google dan voor de zoekmachine optimalisatie. Tevens kun je in de statistieken van je website zien of de bezoekers aantallen zijn gestegen sinds het starten van de zoekmachine optimalisatie.

Hoe kom je hoog in Google?

Zoekmachine optimalisatie bestaat globaal gezien uit 3 delen:

  1. De technische opbouw van de website. Deze moet zoekmachine vriendelijk zijn. Wanneer dit niet het geval is wordt je website niet goed geïndexeerd door Google. Kortom, je website kan nooit hoog in de zoekresultaten komen!
  2. Linkbuilding. Er moet een netwerk worden opgebouwd van links op andere websites naar jouw site.
  3. Het schrijven van informatieve teksten en landingpages. Door veel pagina´s te maken met daarop teksten met relevante zoekwoorden, waardeert Google je website extra goed.

Uitbesteden of zelf doen?

Afhankelijk van je ambities kun je beslissen of je zelf de zoekmachine optimalisatie gaat doen of dat je het uitbesteedt. Als je het zelf wil gaat doen is het belangrijk dat je enige kennis hebt van PHP en HTML. Verder is het ook noodzakelijk dat je handig bent in het schrijven van teksten. Maar het belangrijkste is dat je tijd nodig hebt, veel tijd! Zoekmachine optimalisatie is een geduldige en tijdrovende bezigheid. Je moet links op andere websites regelen, teksten (her)schrijven, je site optimaal inrichten en alles bijhouden.

Zoekmachine optimalisatie uitbesteden

Professionele zoekmachine optimalisatie kost tijd en dus geld. Uiteraard ben je dan wel gegarandeerd van resultaat. Kies wel altijd voor een bedrijf wat al ervaring heeft in zoekmachine optimalisatie. Vraag om harde bewijzen! Verder is het verstandig om een bedrijf te kiezen waar een tekstschrijver in dienst is. Op die manier ben je er van verzekerd dat teksten die geschreven worden goed zijn.

Zoekmachine optimalisatie kosten

De meeste bedrijven die zoekmachine optimalisatie aanbieden vragen een vast bedrag in de maand. Verwacht echter niet heel lage prijzen, tenzij je een bedrijf kiest die nog nooit iets heeft gepresteerd in de zoekmachine optimalisatie. Vind je een bedrijf wat toch een lage prijs aanbiedt? Vraag naar harde bewijzen van werk wat ze hebben gedaan. Dit is erg belangrijk in een branche waar nauwelijks garanties kunnen worden verstrekt!

Samengevat
Wil je zoekmachine optimalisatie zelf doen of uitbesteden? Zelf doen is mogelijk, zolang je beschikt over de juiste kennis. Uitbesteden is ook mogelijk, maar bekijk de referenties van het bedrijf nauwkeurig!

Mijn visie blijft altijd: doe waar je goed in bent!

 

Over de auteur

Forresult - Online marketing partner

De medewerkers van Forresult delen hun kennis en ervaring met u. Praktische tips, nieuwe verkooptechnieken en succesvolle cases komen voorbij op ons blog.

Geplaatst in:

 

Ook meer bezoekers met zoekmachine optimalisatie?

We nodigen je graag uit om eens kennis te maken. In een telefoongesprek van 5 minuten kunnen we je vertellen hoe zoekmachine optimalisatie jouw bedrijf beter vindbaar maakt. Vaak duurt zo’n gesprek langer omdat we direct al je vragen beantwoorden.

Liever een afspraak inplannen om kennis te maken met een kop koffie of thee erbij? Graag! Dan bespreken we direct samen welke kansen er zijn om jouw online bezoekers te laten stijgen.

Neem direct contact op