ForResult – online marketing partner

Hoger in Google met slimme interne links

De Google Penguin update van afgelopen april heeft het belang van goede interne linkbuilding nog eens extra duidelijk gemaakt. Door op een slimme manier interne links te plaatsen op je site, kun je een hogere Google positie behalen voor belangrijke pagina’s. Daarom in dit artikel een drietal tips waarmee ook jij interne linkbuilding slim toepast!

  1. Denk vanuit je gebruiker
    Eén van de belangrijkste criteria die Google hanteert bij het bepalen van de ranking van sites is hun gebruikersvriendelijkheid. Een site moet de optimale gebruikerservaring bieden. Denk dus altijd in de eerste plaats vanuit de gebruiker van je site, óók bij het plaatsen van interne links. Dat betekent dat je logische interne links plaatst, die niet alleen aansluiten bij de inhoud en tekst op de betreffende pagina, maar ook bij de informatie die een gebruiker verwacht.
  2. Link vooral naar competitieve pagina’s
    Welke zoekwoorden op je site hebben de meeste concurrentie? Van welke zoekwoorden verwacht of weet je dat het moeilijk is om er hoog voor te scoren in Google? Dit zijn belangrijke vragen, die je jezelf moet stellen bij het bepalen op welke pagina’s je de nadruk legt bij interne linkbuilding. De pagina’s voor de meest competitieve zoekwoorden dienen de meeste interne links te krijgen. Hoe meer interne links er namelijk naar deze pagina’s verwijzen, hoe belangrijker Google deze pagina’s vindt en hoe hoger zij dus zullen scoren.
  3. Welke links plaats je op de homepagina?
    Sommige sites hebben een zeer groot aantal categoriepagina’s. In dat geval is  het misschien niet mogelijk, en ook niet aan te raden, om vanuit de homepagina naar alle categorieën te linken. Zo zal een internationale hotelketen moeilijk vanuit de homepagina naar zijn hotels in alle landen kunnen linken. In dat geval is het aan te bevelen om vanuit de homepagina in ieder geval links te plaatsen naar de meest competitieve categoriepagina’s (zie punt 2). Vanuit deze categoriepagina’s kun je dan naar andere categoriepagina’s linken, die op de homepagina geen aandacht krijgen. Op deze manier geef je de competitieve pagina’s de meeste linkwaarde mee. En die hebben ze hard nodig om hoger in Google te komen!

Een sleutelwoord bij de bovenstaande punten is: relevantie. De inhoud van de pagina’s waarop je links plaatst en die van de pagina’s waar je naartoe linkt, moeten qua inhoud goed bij elkaar aansluiten. Dit helpt je een logische sitestructuur te verkrijgen en te behouden, en daarmee de gebruikerservaring te verbeteren. En daarmee doe je ook Google een plezier!

Over de auteur

Forresult - Online marketing partner

De medewerkers van Forresult delen hun kennis en ervaring met u. Praktische tips, nieuwe verkooptechnieken en succesvolle cases komen voorbij op ons blog.

Geplaatst in:

 

Ook meer bezoekers met zoekmachine optimalisatie?

We nodigen je graag uit om eens kennis te maken. In een telefoongesprek van 5 minuten kunnen we je vertellen hoe zoekmachine optimalisatie jouw bedrijf beter vindbaar maakt. Vaak duurt zo’n gesprek langer omdat we direct al je vragen beantwoorden.

Liever een afspraak inplannen om kennis te maken met een kop koffie of thee erbij? Graag! Dan bespreken we direct samen welke kansen er zijn om jouw online bezoekers te laten stijgen.

Neem direct contact op