ForResult – online marketing partner

Linkbuilding tips voor beginners (1)

Hoe hoger je website staat in Google, hoe meer bezoekers naar je website zullen doorklikken. Wie wil dat nou niet? Er zijn veel technieken die je kunt inzetten om hoog te komen in Google. Eén van de belangrijkste technieken om een hoge positie te behalen is linkbuilding. In dit eerste deel van Linkbuilding voor beginners krijg je 5 tips om zelf aan de slag te gaan met linkbuilding.

Linkbuilding tip 1: Startpagina’s

Op het internet zijn ontzettend veel startpagina’s en startpagina dochters te vinden. Selecteer startpagina’s die qua onderwerp overeenkomen met je website en vraag op deze startpagina’s een link aan naar je website. Dit aanvragen gaat doorgaans via een contactformulier waar je je gegevens moet achterlaten en waarin je de webmaster van de startpagina moet overtuigen van de toegevoegde waarde van jouw website. Voorbeelden van startpagina’s zijn startpagina.nl en startkabel.nl.

linkbuildingLinkbuilding tip 2: Gebruik Google

Je kunt Google gebruiken om te zoeken naar websites waarop je links kan aanvragen. Typ in Google de zoekterm waarop je graag hoger komt in Google. Speur in de zoekresultaten naar relevante websites waarbij je contact kan opnemen met de eigenaar om te vragen of hij een link naar je website wilt opnemen. Let op! Wees selectief. Stuur niet naar alle websites een mailtje, maar ga eerst na of het realistisch is dat een website naar je zou gaan linken.

Linkbuilding tip 3: Vraag klanten en leveranciers om een link

Lever je producten of diensten aan klanten? Of heb je leveranciers waar je producten inkoopt? Dan kun je hen vragen om een link te plaatsen op hun website. Op deze manier kun je in korte tijd heel veel links binnen halen.

Linkbuilding tip 4: Meld je aan bij Google Maps

Meld je website / bedrijf aan bij Google Maps.

Linkbuilding tip 5: Houd je concurrenten in de gaten

Zoek uit op welke pagina’s je concurrenten worden gelinkt. De kans is groot dat jij op deze pagina ook een link kan bemachtigen.

Met deze vijf tips kun je snel een begin maken met de externe linkbuilding van je website. Binnenkort verschijnt het tweede deel van Linkbuilding voor beginners op dit blog. Houd het blog in de gaten zodat je geen tips misloopt! Wil je meer weten over ons linkbuilding-bureau? Bekijk dan de pagina!


Informatie over zoekmachine optimalisatie

Over de auteur

Forresult - Online marketing partner

De medewerkers van Forresult delen hun kennis en ervaring met u. Praktische tips, nieuwe verkooptechnieken en succesvolle cases komen voorbij op ons blog.

Geplaatst in:

 

Ook meer bezoekers met zoekmachine optimalisatie?

We nodigen je graag uit om eens kennis te maken. In een telefoongesprek van 5 minuten kunnen we je vertellen hoe zoekmachine optimalisatie jouw bedrijf beter vindbaar maakt. Vaak duurt zo’n gesprek langer omdat we direct al je vragen beantwoorden.

Liever een afspraak inplannen om kennis te maken met een kop koffie of thee erbij? Graag! Dan bespreken we direct samen welke kansen er zijn om jouw online bezoekers te laten stijgen.

Neem direct contact op