ForResult – online marketing partner

Email marketing: een krachtig marketingkanaal

Email marketing is een vorm van directmarketing die boodschappen naar ontvangers stuurt via email. Email marketing kan om de volgende redenen ingezet worden:

  1. Om de relatie te verbeteren met huidige of oude klanten en om loyaliteit van de klanten of herhaalaankopen te vergroten;
  2. Om nieuwe klanten te werven of om oude klanten te overreden iets onmiddellijk aan te schaffen;
  3. het toevoegen van reclame aan de emails die door andere bedrijven aan klanten worden verzonden.

Email marketing is uw krachtigste marketingkanaal. Waarom?

  • Ten eerste is het zeer goedkoop, de adverteerder hoeft namelijk niet te betalen voor productie, druk, papier of verzending.
  • Daarnaast is het een zeer directe en snelle vorm van marketing. In tegenstelling tot een per brief verstuurde advertentie komt de email binnen een paar seconden bij de ontvangers terecht.
  • Een ander groot voordeel is het traceren van de email. Per post verzonden advertenties zijn niet meer te traceren: zijn ze gelezen? Zijn ze wellicht direct in de prullenbak gegooid? Feedback is één van de sterkste punten van email marketing. De adverteerder kan namelijk geweigerde emails traceren, de aantallen clicks en de groei van omzet bekijken.
  • Door de mogelijke interactiviteit in emails, is de kans groot dat men doorklikt naar uw website. Er is sprake van een directe follow-up mogelijkheid.
  • Wat doen mensen het eerst als ze hun computer aan zetten? Juist, hun email checken. Als men persoonlijk aangesproken wordt, wat natuurlijk een mogelijkheid is bij email marketing, voelt men zich direct meer aangesproken dan bij andere direct mail.
  • Email marketingVeel consumenten bedrijven vinden het prettig om via de email benaderd te worden, er is zelfs middels onderzoek aangetoond dat emails meer gelezen worden dan traditionele mailings.
  • Mensen geven ook eerder hun emailadres dan naam-, adres- of woonplaatsinformatie. Email marketing is dus laagdrempelig.

Kortom, wanneer u email marketing goed benut levert u dit al snel meer handel op. Email marketing biedt u de kans om uw klantenbestand goed te onderhouden en zelfs flink uit te breiden.

Over de auteur

Forresult - Online marketing partner

De medewerkers van Forresult delen hun kennis en ervaring met u. Praktische tips, nieuwe verkooptechnieken en succesvolle cases komen voorbij op ons blog.

Geplaatst in:

 

Maak kennis met ForResult!

Graag leren we jou kennen. Vertel ons wat jij wilt bereiken. Dan geven we je sowieso een aantal bruikbare tips. Wil je een demo van ons syteem, wil je een prijsopgave, heb je specifieke vragen?  Laat het ons weten. Ons team staat voor je klaar!

Neem direct contact op