ForResult – online marketing partner

Moet ik mijn site aanmelden bij zoekmachines?

U vraagt zich misschien af of het nodig is om uw aan te melden bij de zoekmachines. Het antwoord hier op is simpel. Nee, dat hoeft u niet te doen.

Google vindt uw website zelf zolang er links naar uw website op internet staan. Hoe dit precies werkt zal hieronder worden uitgelegd aan de hand van de werking van zoekmachines.

Aanmelden bij zoekmachines

Hoe werkt een zoekmachine?

Spiders, oftewel zoekrobots, zoeken 24 uur per dag het internet af naar websites. Hierbij volgen ze onder andere de links die staan op websites die ze ondertussen hebben gevonden. Alle gevonden website worden opgeslagen op een groot netwerk van computers die elke zoekmachine tot zijn beschikking heeft. Hierbij worden alleen elementen opgeslagen die de spiders interessant vinden.
Dit worden opgeslagen in de cache. Op het moment dat iemand een zoekopdracht invoert in de zoekmachine wordt in de cache gezocht naar de meest relevante zoekresultaten. Deze worden
uiteindelijk getoond in een volgorde die is bepaald door voorschriften en zoekalgoritmes.

Aanmelding van websites bij zoekmachines

Doordat de spiders internet dag in dag uit internet afzoeken naar websites is het niet nodig uw website aan te melden. Dit geldt echter alleen als er links naar uw website te vinden zijn op internet! Wanneer dit het geval is zal de zoekrobot automatisch langs uw website komen. Vervolgens zal uw website worden opgeslagen. Natuurlijk kunt u altijd uw website aanmelden bij Google Search Console. U moet zich echter goed realiseren dat het aanmelden van de website bij de zoekmachine geen invloed heeft op de vindbaarheid van zoekwoorden in de zoekmachine!

Voor meer informatie over vindbaar maken van uw bedrijf in de zoekmachines en zoekmachine optimalisatie, neem contact op met ForResult.

Beter vindbaar in de zoekmachines?
Lees deze informatie over SEO

Over de auteur

Forresult - Online marketing partner

De medewerkers van Forresult delen hun kennis en ervaring met u. Praktische tips, nieuwe verkooptechnieken en succesvolle cases komen voorbij op ons blog.

Geplaatst in:

 

Ook meer bezoekers met zoekmachine optimalisatie?

We nodigen je graag uit om eens kennis te maken. In een telefoongesprek van 5 minuten kunnen we je vertellen hoe zoekmachine optimalisatie jouw bedrijf beter vindbaar maakt. Vaak duurt zo’n gesprek langer omdat we direct al je vragen beantwoorden.

Liever een afspraak inplannen om kennis te maken met een kop koffie of thee erbij? Graag! Dan bespreken we direct samen welke kansen er zijn om jouw online bezoekers te laten stijgen.

Neem direct contact op