Moet ik mijn site aanmelden bij zoekmachines?

U vraagt zich misschien af of het nodig is om uw aan te melden bij de zoekmachines. Het antwoord hier op is simpel. Nee, dat hoeft u niet te doen zolang er links naar uw website op internet staan. Hoe dit precies werkt zal hieronder worden uitgelegd aan de hand van de werking van zoekmachines.

Aanmelden bij zoekmachines

Hoe werkt een zoekmachine?

Spiders, oftewel zoekrobots, zoeken 24 uur per dag het internet af naar websites. Hierbij volgen ze onder andere de links die staan op websites die ze ondertussen hebben gevonden. Alle gevonden website worden opgeslagen op een groot netwerk van computers die elke zoekmachine tot zijn beschikking heeft. Hierbij worden alleen elementen opgeslagen die de spiders interessant vinden.
Dit worden opgeslagen in de cache. Op het moment dat iemand een zoekopdracht invoert in de zoekmachine wordt in de cache gezocht naar de meest relevante zoekresultaten. Deze worden
uiteindelijk getoond in een volgorde die is bepaald door voorschriften en zoekalgoritmes.

Aanmelding van websites bij zoekmachines

Doordat de spiders internet dag in dag uit internet afzoeken naar websites is het niet nodig uw website aan te melden. Dit geldt echter alleen als er links naar uw website te vinden zijn op internet! Wanneer dit het geval is zal de zoekrobot automatisch langs uw website komen. Vervolgens zal uw website worden opgeslagen. Natuurlijk kunt u altijd uw website aanmelden bij Google. U moet zich echter goed realiseren dat het aanmelden van de website bij de zoekmachine geen invloed heeft op de vindbaarheid van zoekwoorden in de zoekmachine!

Voor meer informatie over zoekmachines en zoekmachine optimalisatie kunt u altijd vrijblijvend contact opnemen met Forresult, expert in zoekmachine optimalisatie.

Informatie over zoekmachine optimalisatie

 

Over de auteur
Forresult - Experts in online

Forresult - Experts in online

De medewerkers van Forresult delen hun kennis en ervaring met u. Praktische tips, nieuwe verkooptechnieken en succesvolle cases komen voorbij op ons blog.

Comments are closed.

Ik nodig je uit!

Ik nodig je graag uit om eens kennis te maken. In een telefoongesprek van 5 minuten kan ik je al vertellen of SEO past bij jouw bedrijf. Vaak duurt zo’n gesprek langer omdat ik graag al je vragen beantwoord. Ook kunnen we een afspraak inplannen om kennis te maken met een kop koffie of thee.


Wat heeft jouw voorkeur? Maak hier je keuze:

Ontvang een uitnodiging per mail   Ik word liever even gebeld

 

Privacy garantie
Je komt niet op een mailinglijst, je wordt niet door een callcenter gebeld.
Ik bel of mail je persoonlijk om kennis te maken. Erewoord!

 

Je mag ons ook zelf bellen op 053 43 44 555