ForResult – online marketing partner

Wat doet het nieuwe So.cl voor SEO?

Het nieuwe sociale medium so.cl van Microsoft is gisteren gelanceerd. Voor bedrijven komt nu de vraag of ze óók op dit netwerk actief moeten worden? Voor de zoekmachine optimalisatie kan dit netwerk van invloed zijn. Hoe het zit met SEO en so.cl hebben wij voor je uitgezocht.

In eerste instantie lijkt het erop dat so.cl geen netwerk voor bedrijven lijkt. Echter kan Microsoft de komende maanden zomaar met een bedrijvenpagina op de proppen komen. Dat zegt nog niet dat je het als bedrijf niet kan inzetten voor o.a. je SEO.

SEO via so.cl

Voor seo lijkt dit netwerk in eerste opzicht interessant. Het gaat immers om zoeken, delen van zoekopdrachten en dat met ‘follow’ links.

Echter worden op dit moment de geplaatste posts (nog) niet door google geïndexeerd. Het lijkt erop dat de post enkel zichtbaar zijn na inloggen. Er wordt op het moment van schrijven een pagina getoond met enkel een naam en foto als je een profiel opvraagt.

Dit kan natuurlijk nog veranderen in de komende dagen of weken. En dat is te hopen. Want het is van cruciaal belang voor SEO dat de pagina’s en posts allen zonder login bekeken en dus geïndexeerd kunnen worden.

 

Het so.cl systeem is gloednieuw en nog lang niet uitontwikkeld. Het wachten is dus op de definitieve functies waarbij ik verwacht dat er nog veel zal veranderen.

Mijn advies; een account aanmaken kan geen kwaad. Echter heb je er nog niks aan voor je SEO op dit moment, maar dat houden we in de gaten!

Over de auteur

Forresult - Online marketing partner

De medewerkers van Forresult delen hun kennis en ervaring met u. Praktische tips, nieuwe verkooptechnieken en succesvolle cases komen voorbij op ons blog.

Geplaatst in:

 

Ook meer bezoekers met zoekmachine optimalisatie?

We nodigen je graag uit om eens kennis te maken. In een telefoongesprek van 5 minuten kunnen we je vertellen hoe zoekmachine optimalisatie jouw bedrijf beter vindbaar maakt. Vaak duurt zo’n gesprek langer omdat we direct al je vragen beantwoorden.

Liever een afspraak inplannen om kennis te maken met een kop koffie of thee erbij? Graag! Dan bespreken we direct samen welke kansen er zijn om jouw online bezoekers te laten stijgen.

Neem direct contact op