WordPress 4.0 “Benny” gelanceerd

WordPress 4.0 gelanceerdGisteren werd de nieuwste versie van WordPress gelanceerd. Daar besteden we niet altijd aandacht aan, maar versie 4.0 bevat enkele features die het vermelden waard zijn.

Nieuwe teksteditor

Bij de nieuwe teksteditor blijft als je scrollt de toolbar altijd in beeld. Je hebt dus altijd de opmaak-tools binnen handbereik. Dat is een flinke verbetering ten opzichte van WordPress 3.9, waar je met een groot tekstvak al gauw aan het scrollen kwam als je een linkje of H2-tag wilde invoegen.

Media embedding

Het embedden van video’s, tweets en andere media is in WordPress 4.0 erg eenvoudig gemaakt: je plakt simpelweg de link in je artikel, en er verschijnt automatisch een preview. Geen gedoe meer met shortcodes of embed-codes in HTML. Een linkje droppen is genoeg!

Media-bibliotheek en plugin-browser

Tot slot hebben de media-bibliotheek en plugin-browser een flinke update gehad. Niet alleen zijn ze in een nieuw, stijlvol jasje gestoken, ook wordt het vinden van de juiste media of plugin na de upgrade naar WordPress 4.0 aanzienlijk eenvoudiger.

Forresult en WordPress

Bij Forresult maken we grofweg gebruik van drie verschillende content management systemen. Voor corporate websites maken we gebruik van ons eigen, SEO-vriendelijke CMS. Ook voor webshops gebruiken we een eigen CMS, dat volledig is toegespitst op het onderhouden van een webshop. Wanneer klanten graag een blog willen, integreren we in de site een WordPress-installatie. Forresult is dus geen WordPress website-bouwer, maar gebruikt WordPress wél wanneer het de juiste keuze is.

p.s. Ben je niet zo avontuurlijk aangelegd? Wacht dan het liefst nog even met upgraden. Niet alle thema’s en plugins zijn al klaar voor WordPress 4.0. Ben je nieuwsgierig en wil je graag upgraden, zorg dan in elk geval voor een backup van je files en je database.

 

Over de auteur
Forresult - Experts in online

Forresult - Experts in online

De medewerkers van Forresult delen hun kennis en ervaring met u. Praktische tips, nieuwe verkooptechnieken en succesvolle cases komen voorbij op ons blog.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>
*
*

Ik nodig je uit!

Ik nodig je graag uit om eens kennis te maken. In een telefoongesprek van 5 minuten kan ik je al vertellen of SEO past bij jouw bedrijf. Vaak duurt zo’n gesprek langer omdat ik graag al je vragen beantwoord. Ook kunnen we een afspraak inplannen om kennis te maken met een kop koffie of thee.


Wat heeft jouw voorkeur? Maak hier je keuze:

Ontvang een uitnodiging per mail   Ik word liever even gebeld

 

Privacy garantie
Je komt niet op een mailinglijst, je wordt niet door een callcenter gebeld.
Ik bel of mail je persoonlijk om kennis te maken. Erewoord!

 

Je mag ons ook zelf bellen op 053 43 44 555