ForResult – online marketing partner

Hoe ziet mijn site er uit bij een andere schermresolutie?

Je hebt je vast wel eens afgevraagd hoe je website er uit ziet op een kleiner of juist groter scherm. Is dan alles zichtbaar of valt er informatie weg? Deze week geven we een tip hoe je dit eenvoudig kan checken met een online tool.

Op www.whereisthefold.com kun je bekijken welk deel van de website direct zichtbaar is, zonder te scrollen, bij verschillende schermresoluties. Ga naar de site om dit te controleren en vul je website in. Je krijgt dan een afbeelding met daarin verschillende lijnen. Hier staat bij wat zichtbaar is bij de verschillende resoluties.

Waarom moet je weten waar de ‘vouw’ zit?

Je wil dat de belangrijkste informatie direct zichtbaar is zonder te scrollen. Door te controleren wat iemand met een kleiner (of groter) scherm ziet, kun je keuzes maken voor het design van de site. Het is bijvoorbeeld ongewenst dat je unique selling points of de bestelknop op een productpagina of onder de vouw staan, omdat je juist wil dat deze opvallen.

vouwlijn Forresult.nl

Wat is de meest gebruikte schermresolutie?

Via Google Analytics bepaal je eenvoudig met welke schermresolutie jouw pagina het meest wordt bekeken, zodat je hier rekening mee kan houden in de lay-out. De optie in Google Analytics vind je via Doelgroep > Browser en besturingssysteem > tabblad Schermresolutie. Voor ForResult.nl blijkt dat de meeste van de bezoekers de site bekijkt met een resolutie van 1280×1024 of 1366×768. De belangrijkste informatie moet bij deze resoluties dus zichtbaar zijn. Voor onze site geldt dat de meest cruciale tekst toegankelijk is voor iedereen zonder te scrollen. Echter zijn de blokjes ‘In de media’, ‘Portfolio’, ‘Tevreden klanten’ en ‘Referenties’ niet altijd zichtbaar. Zonde, omdat dit goede aanvullende informatie is voor potentiële klanten. Daarom hebben we naar aanleiding van deze test besloten een kleine aanpassing te gaan maken in ons webdesign.

Over de auteur

Jorik Heins, CEO Forresult

Online business optimizer met meer dan 10 jaar ervaring. Directeur van Forresult (voormalig Marketingman BV).Heeft veel kennis van persuasion design, conversie-optimalisatie en webpsychologie. Jorik kan jouw online business een succes maken!

Geplaatst in:

 

Maak kennis met ForResult!

Graag leren we jou kennen. Vertel ons wat jij wilt bereiken. Dan geven we je sowieso een aantal bruikbare tips. Wil je een demo van ons syteem, wil je een prijsopgave, heb je specifieke vragen?  Laat het ons weten. Ons team staat voor je klaar!

Neem direct contact op