ForResult – online marketing partner

Woonbranche ligt mijlenver achter met internetmarketing

Consumenten kiezen steeds vaker om te kopen bij bedrijven die naast een winkel ook online aanwezig zijn. Dit is en wordt een belangrijke graatmeter voor consumenten. Bedrijven in de woonbranche laten hier kansen liggen, blijkt uit onderzoek. Zij maken onvoldoende gebruik van de mogelijkheden van internetmarketing of zijn zelfs online afwezig. Ben jij een ondernemer in de woonbranche? Lees dan nu welke kansen je moet pakken voordat je concurrenten het doen.


Uit een grootschalig onderzoek van Marconcepts blijkt dat de woonbranche nog ouderwets aankijkt tegen de inzet van internetmarketing. Voor insiders is dit waarschijnlijk geen verrassing, maar het is nu ook aangetoond met feiten en cijfers. Sociale media, zoekmachine optimalisatie en mobile marketing worden slechts beperkt ingezet. Er wanneer bedrijven online zijn, maken ze beginnersfouten. Veel aanbieders vergeten basale informatie online te zetten, zoals contactgegevens en bedrijfsinformatie.

 

Internetmarketing in de woonbranche: resultaten van het onderzoek

  • sociale media woonbranche32% vermeldt geen e-mailadres op de site.
  • 32% heeft géén contactformulier op de site.
  • Slechts 25% biedt een nieuwsbrief aan, waarvan 65% uiteindelijk nooit een nieuwsbrief verstuurt.
  • Slechts 21% is actief op sociale media (52% op Twitter, 30% op Facebook en 18% op YouTube).
  •  De meeste ondernemers zijn niet actief bezig met zoekmachine optimalisatie.
  • Het aantal bedrijven wat een mobil site heeft, is nihiel.

» Download de headlines van het onderzoek

Onbenutte kansen in de woonbranche

Als internetmarketingbureau hebben wij veel klanten. Uiteraard ook in de woonbranche. Dit zijn vaak onze dankbaarste opdrachtgevers, omdat voor hen veel winst te behalen is op internet. Veel van hun concullega ’s zijn amper actief op internet. En als ze dit wel zijn, is er nog veel voor verbetering vatbaar. Dit biedt dus de kans om flink te scoren met internetmarketing. Ondernemers die meer omzet willen behalen, moeten zich serieus gaan bezighouden met internetmarketing. Dit biedt hen volop kansen. Online heb je de mogelijkheid om een ‘extra’ winkel te beginnen. Daarmee bereik je eenvoudig heel Nederland, in plaats van alleen je regio. Hierin speelt sociale media en zoekmachine optimalisatie een belangrijke rol.

 

Loop niet langer omzet mis

Ben jij een actieve ondernemer in de woonbranche? Verdiep je dan in de mogelijkheden die internetmarketing biedt. Ik durf je te garanderen dat je veel meer omzet behaalt met online marketing dan met een pagina grote advertentie in een goed gelezen krant. Loop dus niet langer omzet mis. Wees slim, kies voor een degelijke online marketing aanpak!

 

>>Forresult internet marketing

Over de auteur

Forresult - Online marketing partner

De medewerkers van Forresult delen hun kennis en ervaring met u. Praktische tips, nieuwe verkooptechnieken en succesvolle cases komen voorbij op ons blog.

Geplaatst in:

 

Maak kennis met ForResult!

Graag leren we jou kennen. Vertel ons wat jij wilt bereiken. Dan geven we je sowieso een aantal bruikbare tips. Wil je een demo van ons syteem, wil je een prijsopgave, heb je specifieke vragen?  Laat het ons weten. Ons team staat voor je klaar!

Neem direct contact op