Hoe krijg je meer bezoekers op je website?

Wil jij het optimale resultaat halen uit je website? En wil je niet onnodig bezoekers mislopen? Zorg er dan voor dat je hoog in de Google ranking staat. Als je website een plekje stijgt in de zoekmachine resultaten kan dit je honderden en soms duizenden extra bezoekers opleveren. Lees in dit artikel hoeveel bezoekers je trekt op basis van je positie in Google.

Wil jij hoog staan in Google?

hoog in google

Veel bedrijven willen dit graag. Andere bedrijven snappen de ophef niet zo goed. Zij vinden het prima dat hun bedrijfswebsite in Google op de 15e positie staat. Voor de laatste groep bedrijven heb ik slecht nieuws. Het is totaal nutteloos om op nummer 15 te staan in de zoekmachine resultaten. Wil je weten waarom?

Uit onderzoek blijkt dat het erg belangrijk is om hoog te staan in de Google ranking om bezoekers naar je website te trekken. Een paar plekjes hoger in de zoekmachine resultaten levert je meer bezoekers op. Hieronder zijn de resultaten van het onderzoek weergegeven in een duidelijke grafiek.

 

doorklik percentage per google positie

 

Als je naar bovenstaande afbeelding kijkt is het direct duidelijk. Hoog staan in Google is van groot belang. De 1e  positie is met stip de beste plek om te staan als je veel bezoekers naar je website wilt trekken (logisch). Wanneer mensen zoeken in Google, dan klikt 37% door naar de website die op positie 1 in de ranking staat. Naar de website op de 2e plek klikt nog maar 12% door. Websites die lager staan dan de 6e positie krijgen nog maar een fractie van het aantal bezoekers. Opmerkelijk is dat de 11e plek in Google meer bezoekers oplevert dan de 10e positie. Dit komt omdat mensen die doorklikken naar de tweede pagina weer met gezonde moed bovenaan beginnen met zoeken, terwijl de onderste zoekresultaten slechts vluchtig worden gescand.

 

Voorbeeld
Je bent op zoek naar een shortlease auto voor je bedrijf. Je zoekt daarom in Google op shortlease auto. In totaal zoeken er 15.000 mensen per maand op het woord “shortlease auto”. Als shortlease bedrijf kun je aan de hand van je positie in Google berekenen hoeveel mensen elke maand naar je website doorklikken. Hieronder staat in een tabel weergegeven hoe je dit kan doen.

Zoekwoord Shortlease auto, 15.000 zoekopdrachten per maand

Positie in de Google
zoekresultaten
Doorklik percentage Aantal bezoekers
op
je website
1 37 %   van 15.000 zoekopdrachten 5.550
2 12,5% van 15.000 zoekopdrachten 1.875
3 10%    van 15.000 zoekopdrachten 1.500
4 8%      van 15.000 zoekopdrachten 1.200
5 6%      van 15.000 zoekopdrachten 900
6 4,5%   van 15.000 zoekopdrachten 675
7 4%      van 15.000 zoekopdrachten 600
8 3,5%   van 15.000 zoekopdrachten 525
9 3%      van 15.000 zoekopdrachten 450
10 2,5%   van 15.000 zoekopdrachten 375
11 3%      van 15.000 zoekopdrachten 450
12 t/m 20 1%      van 15.000 zoekopdrachten 150

Hoog in Google staan is een must

Het is duidelijk. Een hoge positie in de zoekresultaten van Google is erg belangrijk. Het verschil tussen een 1e plek in Google en een 15e positie kan duizenden bezoekers zijn. Laat dit een wake-up call zijn voor bedrijven die denken dat het niet zoveel uitmaakt op welke positie hun website in de Google zoekresultaten staat. Het maakt wel uit. Besef dus goed welke kansen Google je biedt om eenvoudig nieuwe klanten te werven. Wanneer je een aantal plekken omhoog klimt in de zoekmachine resultaten kan dit honderden en soms zelfs duizenden extra bezoekers opleveren. Wie wil dat niet?

 

Loop dus niet langer bezoekers mis. Zorg dat je website in de top van de Google ranking staat!


Informatie over zoekmachine optimalisatie

 

 

 

Over de auteur
Forresult - Experts in online

Forresult - Experts in online

De medewerkers van Forresult delen hun kennis en ervaring met u. Praktische tips, nieuwe verkooptechnieken en succesvolle cases komen voorbij op ons blog.

Comments are closed.

Ik nodig je uit!

Ik nodig je graag uit om eens kennis te maken. In een telefoongesprek van 5 minuten kan ik je al vertellen of SEO past bij jouw bedrijf. Vaak duurt zo’n gesprek langer omdat ik graag al je vragen beantwoord. Ook kunnen we een afspraak inplannen om kennis te maken met een kop koffie of thee.


Wat heeft jouw voorkeur? Maak hier je keuze:

Ontvang een uitnodiging per mail   Ik word liever even gebeld

 

Privacy garantie
Je komt niet op een mailinglijst, je wordt niet door een callcenter gebeld.
Ik bel of mail je persoonlijk om kennis te maken. Erewoord!

 

Je mag ons ook zelf bellen op 053 43 44 555