ForResult – online marketing partner

Zoekmachine marketing: Je website optimaal vindbaar door SEO en SEA

Sta jij met jouw bedrijf al bovenaan in Google, op de voor jou belangrijke zoekwoorden?

Wanneer iemand op zoek is naar een product of dienst bekijken ze vaak enkel de eerste pagina van Google. Staat jouw website niet tussen deze zoekresultaten? Dan is de kans groot dat ze nooit met jouw bedrijf in aanraking komen. Zoekmachine marketing zorgt ervoor dat je bedrijf gevonden wordt door potentiële klanten die op zoek zijn naar jouw product of dienst. Bekijk hier meer informatie over onze SEO tarieven.

Google logo

Zoekmachine marketing heeft er voor gezorgd Different Doors uitgegroeid is van lokale specialist tot landelijke marktleider in garagedeuren met diverse nummer #1 posities in Google, op concurrerende zoekwoorden als ‘houten garagedeuren’ en ‘openslaande garagedeuren’.
Dit heeft tot een groei in aanvragen geleden van 324%!

Er zijn twee mogelijkheden om door middel van zoekmachine marketing goed vindbaar te zijn in Google. Dit kan door middel van zoekmachine optimalisatie en door betaalde advertenties via Google Ads (voorheen Google AdWords). Beide mogelijkheden worden hieronder toegelicht.

Benieuwd naar de resultaten die we de afgelopen jaren behaald hebben met zoekmachine marketing?

Wij laten onze klanten graag zelf aan het woord.

» Lees hun resultaten en ervaringen!


Zoekmachine marketing #1: SEO

De eerste variant van zoekmachine marketing is zoekmachine optimalisatie, ook wel bekend als SEO (Search Engine Optimization). Bij zoekmachine optimalisatie worden diverse technieken ingezet om zo hoger te staan in de ‘normale’ zoekresultaten van Google. Deze zoekresultaten worden onder de advertenties weergegeven. Hieronder zie je een voorbeeld van één van onze klanten. Door met jouw bedrijf bovenaan in de zoekresultaten te staan bied je potentiële klanten een oplossing wanneer ze hier naar op zoek zijn. Zoekmachine optimalisatie zorgt dus voor veel (‘gratis’) kwalitatieve leads.

Er zijn honderden factoren die van invloed zijn op waar jij met jouw website getoond wordt in de zoekresultaten. Voldoet je website aan de richtlijnen van Google dan staat je website hoger dan websites die hier minder of niet aan voldoen. De SEO-experts van ons online marketing bedrijf kijken hier streng naar en optimaliseren elke pagina volgens deze richtlijnen. Zo wordt je bedrijfswebsite naast een visitekaartje ook een échte leadgenerator.

Zoekmachine marketing: Je website optimaal vindbaar door SEO en SEA
Lees hier alles over SEO!

Zoekmachine marketing #2: SEA

Het is ook mogelijk om in Google boven de ‘normale’ zoekresultaten te staan met jouw bedrijf, dit kan door middel van betaalde advertenties via Google Ads. Deze variant van zoekmachine marketing wordt ook wel SEA (Search Engine Advertising) genoemd. Hieronder is een voorbeeld te zien van één van onze klanten. Bij SEA koop je als het ware advertenties in en betaal je een geldbedrag aan Google als mensen op jouw advertentie klikken.

Het grote voordeel van de advertenties van Google is dat je met jouw bedrijf in no-time bovenaan staat in de zoekresultaten, maar hier hangt wel een prijskaartje aan. De prijs varieert echter, van slechts enkele centen tot €1,50. Dit hangt af van meerdere factoren, waaronder de concurrentie in je branche en de populariteit van het zoekwoord. Daarbij is het nog zo dat niet elk zoekwoord van ‘converterende aard’ is. Bij ForResult zoeken we uit wat de beste zoekwoorden voor jouw bedrijf zijn en zijn we continu bezig met optimaliseren om de kosten per conversie zo laag mogelijk te houden.

Zoekmachine marketing: Je website optimaal vindbaar door SEO en SEA
Lees hier alles over SEA!

Zoekmachine marketing uitbesteden?

Om je website hoog te laten scoren in de zoekresultaten van Google is er veel kennis en ervaring van zoekmachine marketing nodig. Daarbij voert Google continu updates door, waardoor de zoekresultaten van de ene op de andere dag sterk kunnen variëren. Ook hier is expertise voor nodig om hier goed en tijdig op in te spelen.

Wil jij hierin graag ontzorgt worden? Ons zoekmachine optimalisatie bedrijf staat voor je klaar en wij maken graag een website analyse. Jij houdt je bezig met jouw core business en onze experts zullen er voor zorgen dat jouw bedrijf goed vindbaar is in Google.

Kom gerust eens langs voor een kop koffie om de mogelijkheden en kansen binnen zoekmachine marketing voor jouw bedrijf te bespreken (uiteraard, geheel vrijblijvend). Liever eerst telefonisch contact met één van onze specialisten? Dien dan een belverzoek via onze website in. Wij zullen dan zo snel mogelijk contact met je opnemen.


Veelgestelde vragen omtrent
zoekmachine marketing

Zoekmachine marketing is simpel gezegd het beter vindbaar maken van jouw website in de zoekresultaten van Google. Door middel van zoekmachine marketing krijg je meer bezoekers en uiteindelijk (kwalitatieve) leads op je website. Dit kan op twee manieren: door middel van zoekmachine optimalisatie en door middel van betaald adverteren via Google Ads.

Wat zoekmachine marketing inhoudt kan op twee manieren bekeken worden. Aan de ene kant heb je zoekmachine optimalisatie. Hierbij wordt er continu aan een website gewerkt op gebieden als content, linkbuilding en technische optimalisatie. Maar je hebt ook betaald adverteren. Je dient zelf advertenties aan te maken in Google Ads en je betaalt vervolgens een ‘x’ bedrag aan Google per klik.

De kosten voor zoekmachine marketing kunnen erg variëren. Wanneer je het uitbesteed aan een online marketing bureau hangt het er vanaf hoeveel uur/werkzaamheden er ingekocht worden. Des te meer er ingekocht wordt, des te meer en sneller worden er resultaten behaald. De kosten van adverteren via Google Ads variëren ook sterk, dit is met name afhankelijk van de concurrentie in je branche.

Benieuwd naar de kosten van zoekmachine optimalisatie bij ForResult? Bekijk het hier.

In het geval van zoekmachine optimalisatie is het een lange termijn project. De werkzaamheden die bij SEO komen kijken zijn niet eenmalig, er moet structureel aan de website gewerkt worden. Vaak zijn de eerste ‘echte’ effecten van de werkzaamheden pas na enkele maanden te merken. Bij adverteren daarentegen hoef je echter niet te wachten. De advertenties zijn vaak dezelfde dag nog te zien in de zoekresultaten.

Wil je meer informatie over de duur van zoekmachine marketing? Je leest er hier alles over.


Over de auteur

Forresult - Online marketing partner

De medewerkers van Forresult delen hun kennis en ervaring met u. Praktische tips, nieuwe verkooptechnieken en succesvolle cases komen voorbij op ons blog.

Geplaatst in:

 

Direct bovenaan de zoekresultaten met Google Ads!

We helpen je graag met het opzetten en optimaliseren van jouw Google Ads campagnes. Door slim om te gaan met de budgetten houden we de kosten zo laag mogelijk en verhogen we de omzet. Kunnen we jou helpen? We maken graag kennis en geven antwoord op al jouw vragen. Je kunt ons direct bereiken via 053 43 44 555.

Heb je liever dat we jouw bellen of een mail sturen, dat kan ook!

Laat ons jou bellen of mailen