ForResult – online marketing partner

Local SEO Tips om je lokale vindbaarheid te verbeteren!

Local SEO

Voor veel bedrijven is de lokale vindbaarheid veel belangrijker dan de nationale vindbaarheid. Het kan bijvoorbeeld zo zijn dat jij een meubelzaak hebt of een ander type bedrijf waarmee je voornamelijk de mensen uit de regio richting jouw bedrijf wil leiden. Local SEO is dé oplossing voor jouw bedrijfswebsite!

Voor ieder bedrijf maken wij een website analyse en SEO-strategie op maat! We bekijken waar je doelgroep zich bevindt en passen hier onze SEO-strategie op aan. Local SEO is een belangrijk onderdeel van het proces om jouw vindbaarheid te verbeteren. Wil je graag jouw local SEO verbeteren en wil je meer informatie over onze tarieven? Bekijk hier onze SEO tarieven.

Lokale koffie

Local SEO bespreken met een kop koffie?

Wil je jouw lokale vindbaarheid verbeteren en wil je dit laten uitvoeren door echte vakspecialisten? Wij geven jou graag SEO advies en halen het maximale uit je online campagne zodat jij goed vindbaar bent in de regio!

In dit artikel geven wij jou inzicht met behulp van een aantal handige tips om je lokale SEO te verbeteren. Deze tips zijn voortgekomen uit onze jarenlange ervaring, vele benchmarks van ons eigen SEO-bedrijf en studies/cases.

Boost je lokale SEO met je Google Mijn Bedrijf-pagina

Het klinkt misschien als een open deur intrappen, maar we zien nog steeds vaak dat bedrijven de kracht van Google ‘Mijn Bedrijf’ onderschatten.
Hoe vollediger jij jouw pagina inricht des te meer kans heb jij om op lokale zoektermcombinaties gevonden te worden.
Wil je liever eerst zelf starten? Maak dan een Google Mijn Bedrijf pagina aan! Wij helpen je graag met het instellen en optimaliseren van je Google Mijn Bedrijf-pagina! Neem contact op met één van onze specialisten.


Content local SEO

Creëer lokale content

Content is één van de belangrijkste onderdelen van je website. Of je nou lokaal, nationaal of internationaal vindbaar wil worden met jouw bedrijf, de content van je website moet gewoon goed zijn!

Vanuit je content kun je op vele manieren tactisch inspelen op de vindbaarheid. Een aantal keer het gebruik van een specifieke plaatsnaam kan jouw online vindbaarheid lokaal al sterk beïnvloeden. Voorkom doorway pages, optimaliseer alleen de plaatsen waar jij met jouw organisatie je diensten wil aanbieden. Zorg ook dat je consistent bent met het doorvoeren van je plaatsnamen / regio’s. Ook vanuit de titel en de meta-beschrijving kun je zonder storend te optimaliseren tactisch inspelen op jouw lokale vindbaarheid.

Wil je deze werkzaamheden uitbesteden aan een echte professionele copywriter? Schakel dan onze copywriters in en je weet zeker dat je teksten perfect geoptimaliseerd worden! Lees meer over copywriting door onze vakspecialisten.


markup schema local seo

Labels om je NAW gegevens met behulp van (Rich) Markup Schema’s

Het hele doel van local SEO is om de zoekmachines meer handvatten te geven om jouw bedrijfswebsite beter te leren begrijpen. Hoe beter Google jouw webpagina kan begrijpen des te beter kan de zoekmachine bepalen waar jij vindbaar op moet worden.

Met behulp van de Rich Markup Schema’s (gestructureerde gegevens) kun jij bepaalde woorden van meer duidelijkheid voorzien. Je koppelt met behulp van omschrijvende labels specifieke informatie aan een label. Op die manier weet de zoekmachine hoe het woord geimpreteerd moet worden, wat het woord betekent en waar Google deze informatie voor kan gebruiken.

Een tweede voordeel waar jij profijt van hebt is dat je met deze gestructureerde data meerdere leuke opties kunt triggeren, waaronder de Rich Snippets. Rich Snippets zijn in verschillende soorten beschikbaar, denk aan de Google Sterren die je af en toe onder een website ziet staan, maar ook de sitelinks en search balk in de SERP.

tipExtra tip! NAW consistency! » Zorg dat je consequent je NAW gegevens doorvoert op je website. Bijvoorbeeld op iedere pagina vanuit de footer.

Heb jij hulp nodig met het volledig implementeren van alle markup schema’s die voor jouw organisatie van belang zijn? Schakel ons dan in!


interactie lokale seo

Interactie stimuleert je local SEO

Je kunt op vele manieren jouw webpagina’s inrichten om de vindbaarheid lokaal te verbeteren. Echter is één van de doorslaggevende factoren ook nog steeds de interactie met je website. 11.8 % Van de totale local SEO-factoren is gebaseerd op het gedrag van je bezoeker. Klikt een bezoeker en gaat deze persoon meteen weer terug naar Google of hoeveel personen bellen direct naar je bedrijf? Allemaal factoren die van invloed zijn op je online vindbaarheid.

De komende jaren blijft deze factor zich steeds verder ontwikkelen. Pak je alle onderdelen goed op en heb je een betrouwbare website die aansluit bij jouw doelgroep dan weet je zeker dat je de komende jaren op de goede weg zit. Zorg dus dat je “doorway pages” voorkomt en zorg dat je enkel de juiste doelgroep target (met kwalitatieve landingspagina’s) die ook daadwerkelijk van jouw diensten gebruik willen maken!


Reviews local seo

Online reviews voor Local SEO

Of jij je nou wel of niet richt op Local SEO, reviews zijn een belangrijk onderdeel van je bedrijf. Tevreden klanten is de basis van jouw succes. Tegenwoordig zijn er diverse mogelijkheden om mensen de gelegenheid te geven om reviews te plaatsen, denk bijvoorbeeld aan je eigen website, Google Mijn bedrijf-pagina of overige review-websites, zoals Trustpilot, Webwinkelkeur of Kiyoh. Uit onderzoek is zelfs gebleken dat de hoeveelheid, diversiteit en snelheid van positieve reviews voor 6.47% van invloed zijn op jouw local ranking-factoren. Dus niet gaan inspelen op ‘fake’ reviews maar juist een plan ontwikkelen hoe jij jouw positieve reviews gaat stimuleren. Wil je graag dat wij jouw daarbij helpen? Neem dan contact op!


linkbuilding local seo

Links, links en nog eens links

Links zijn nog steeds één van de belangrijkste factoren als het aankomt op Local SEO. Intern linken op de juiste termen vanuit de juiste inhoud en links vanaf autoriteiten in combinatie met aantallen zijn nog voor 27.94% van invloed op jouw lokale vindbaarheid. Wil je graag meer informatie over linkbuilding? Bekijk dan ook eens ons linkbuilding bureau.


Local SEO door ons laten uitvoeren?

Wil je graag meer leren over local SEO of wil je jouw lokale vindbaarheid verbeteren met hulp van echte vakspecialisten? Ons online marketing bedrijf helpt jou graag met jouw campagne!

Over de auteur

Remco Schlömer

Bedrijven laten groeien met online marketing, daar sta ik 's morgen voor op! Dragen jouw website en online activiteiten bij aan de groei van jouw bedrijf? Als het antwoord nee is of je het niet weet, dan moeten wij eens kennismaken! Ik neem graag de tijd om met een frisse blik jouw online activiteiten onder de loep te nemen en je te adviseren in de juiste strategie en te nemen stappen. Laten we samen meer resultaat halen uit online!

Geplaatst in:

 

Maak kennis met ForResult!

Graag leren we jou kennen. Vertel ons wat jij wilt bereiken. Dan geven we je sowieso een aantal bruikbare tips. Wil je een demo van ons syteem, wil je een prijsopgave, heb je specifieke vragen?  Laat het ons weten. Ons team staat voor je klaar!

Neem direct contact op