ForResult – online marketing partner

Een webshop opzetten – stap voor stap

Zit u al tijden te denken aan het opzetten van een eigen webshop? Maar weet u niet precies wat u allemaal moet regelen? Dan wordt het tijd om advies in te winnen over het opzetten van een webshop. In dit artikel legt een internet expert van Forresult uit wat u moet regelen: stap voor stap.

Stap 1: Voorbereiding

De meest cruciale stap is de voorbereiding. U kunt niet ‘zomaar’ een webshop opzetten. Er zijn een aantal punten die snel geregeld moeten worden:
– Kies het product wat u wilt verkopen.
– Kies een naam voor de webshop.
– Kies een domeinnaam.
– Inschrijving bij de Kamer van Koophandel en aanmelden bij de Belastingdienst.
– Open een zakelijke rekening.

Stap 2: Kies uw webshop software

Een goede webshop is te herkennen aan degelijke webshop software. U kunt op internet verschillende software krijgen: gratis shops, lease shops en shops voor een éénmalig bedrag. Bij het kiezen van uw webshop software moet u op een aantal dingen letten:

Functionaliteiten: welke functionaliteiten hebt u nodig? Sommige webshop software heeft ontzettend veel functionaliteiten waarvan u de helft niet nodig heeft. Terwijl u er wel voor betaalt! Dat zou zonde zijn.
Kosten: wat kost de webshop software?
Lay-out: hoe moet de uitstraling van de webshop zijn? U kunt natuurlijk zelf een lay-out maken of een standaard template gebruiken. Maar ik neem aan dat u uw klanten niet wilt afschrikken met een in elkaar geknutselde lay-out? Kies voor een professionele webdesigner. Hij zorgt voor een zeer professionele en betrouwbare uitstraling van uw webshop.
Zoekmachine optimalisatie: is de webshop software zoekmachine vriendelijk? Dit is noodzakelijk om goed gevonden te worden in de zoekmachines. Een must om producten te verkopen!

Stap 3: Bouw van de webshop

wanneer u alle bovenstaande stappen hebt doorlopen bent u klaar voor het échte opzetten van uw webshop. Dit gebeurt op basis van de gekozen webshop software en het ontwerp van de lay-out. Als u zelf niet voldoende kennis hiervan heeft moet u dit uitbesteden aan een professional.

Stap 4: Webshop vullen en testen

Als de webshop online staat kunt u hem vullen met uw producten en teksten. Hierna kan het testen begin. Houd rekening met de volgende punten:
– Worden alle producten en afbeeldingen goed weergegeven?
– Werkt de webshop in alle browsers (Internet Explorer, Mozilla Firefox)?
– Werken alle functionaliteit van de webshop (betalingsysteem, bestelsysteem, enz.)?

Stap 5: Webshop promotie

U heeft niks aan een webshop zonder bezoekers. U zult daarom uw webshop moeten promoten. Er zijn verschillende promotie mogelijkheden:
Zoekmachine optimalisatie: hiermee wordt u extra hoog in de zoekmachines gevonden.
Zoekmachine adverteren: met Google Ads kunt u betaald adverteren in de zoekmachines.
Email marketing: door het versturen van nieuwsbrieven per email kunt u iedereen op de hoogte houden van acties in uw webshop.
– Persberichten versturen.
– Links op andere websites plaatsen.
webshop opzetten

Stap 6: Analyseer de statistieken

Aan de hand van de statistieken kunt u zien hoeveel bezoekers u webwinkel trekt. Dit is niet het enige. Met bijvoorbeeld Google Analytics kunt u zien waar de meeste bezoekers vandaan komen; uit de zoekmachine of via links op andere websites. Ook kunt u zien naar welke producten het meest wordt gekeken. Op basis van de statistieken kunt u de webshop aanpassen of gerichte promotie acties opzetten.

Hulp nodig bij het opzetten van een webshop?

Het is belangrijk dat u zich realiseert dat het opzetten van een webshop niet eenvoudig is. Er zijn veel zaken waar u rekening mee moet houden. Bent u bang dat u door de bomen het bos niet meer ziet? De professionals van Forresult helpen u graag van begin tot eind met het opzetten van de webshop. Van advies tot werkelijke bouw. Forresult biedt een webshop systeem waarmee iedereen makkelijk kan werken zonder dat u technische kennis nodig heeft. Met vragen kunt u mailen naar info@forresult.nl of bellen met 053 – 43 44 555.

>>Webshop opzetten

Over de auteur

Forresult - Online marketing partner

De medewerkers van Forresult delen hun kennis en ervaring met u. Praktische tips, nieuwe verkooptechnieken en succesvolle cases komen voorbij op ons blog.

Geplaatst in:

 

Maak kennis met ForShops

Graag leren we jou kennen. Vertel ons wat jij wilt bereiken. Dan geven we je sowieso een aantal bruikbare tips. Wil je een demo van ons syteem, wil je een prijsopgave, heb je specifieke vragen?  Laat het ons weten. Ons team staat voor je klaar!

Neem direct contact op