ForResult – online marketing partner

Hoe werkt een zoekmachine?

De meest gebruikte zoekmachine in Nederland is Google. Waarschijnlijk zoekt u vaak in Google of een andere zoekmachine om de gewenste informatie op internet te vinden. Maar hoe werkt een zoekmachine eigenlijk?

Zoekmachine

Een zoekopdracht

U gaat naar de site van een zoekmachine en typt daar uw zoekwoord of combinatie van zoekwoorden in. Al snel volgt een gigantische waslijst van resultaten die voldoen aan uw zoekopdracht. De zoekmachine zoekt echter niet direct op het moment dat u een zoekopdracht geeft, maar doet dit 24 uur per dag. Met zoekrobots, ook wel spiders genaamd, wordt dag en nacht internet afgezocht naar sites waarvan de inhoud wordt opgeslagen. Dit wordt gedaan op een groot netwerk van computers die beschikbaar is voor de zoekmachines. Eigenlijk maken de spiders dus een kopie van de gevonden website en staan dit op in de cache. Echter wordt niet alles opgeslagen, slechts de onderdelen die de zoekrobot interessant vinden. Op het moment dat iemand een zoekopdracht geeft wordt razendsnel in de chache gekeken. Via allerlei voorschriften en zoekalgoritmes wordt bepaald in welke volgorde de zoekopdrachten worden getoond.

De algoritmes van een zoekmachine

De werking van de algoritmes zijn geheim. Zoekmachines geven weinig informatie prijs over hoe de positionering van website tot stand komt. Wanneer bedrijven zoekmachine optimalisatie aanbieden wordt getracht in te spelen op deze geheime algoritmes van zoekmachines. Door aan zoveel mogelijk voorschriften en zoekalgoritmes te voldoen kun je de positie van een website in de zoekmachines beïnvloeden.

Forresult volgt de werking van de zoekmachines al jaren. Hierdoor heeft Forresult inzicht verkregen in de geheime algoritmes en de mogelijkheden om hoger in de zoekresultaten naar voren te komen. Wilt u gebruik maken van de expertise van Forresult op het gebied van zoekmachine optimalisatie? Vul hier uw gegevens in en dan nemen wij vrijblijvend contact met u op en zenden we u een scherpe offerte toe.

Informatie over zoekmachine optimalisatie

Over de auteur

Forresult - Online marketing partner

De medewerkers van Forresult delen hun kennis en ervaring met u. Praktische tips, nieuwe verkooptechnieken en succesvolle cases komen voorbij op ons blog.

Geplaatst in:

 

Ook meer bezoekers met zoekmachine optimalisatie?

We nodigen je graag uit om eens kennis te maken. In een telefoongesprek van 5 minuten kunnen we je vertellen hoe zoekmachine optimalisatie jouw bedrijf beter vindbaar maakt. Vaak duurt zo’n gesprek langer omdat we direct al je vragen beantwoorden.

Liever een afspraak inplannen om kennis te maken met een kop koffie of thee erbij? Graag! Dan bespreken we direct samen welke kansen er zijn om jouw online bezoekers te laten stijgen.

Neem direct contact op