ForResult – online marketing partner

In 3 stappen de Google +1 knop op je website zetten!

Met de Google +1 knop kunnen mensen die je website interessant vinden deze aanbevelen op Google. Door op +1 te klikken, geven bezoekers op een snelle manier aan of de website of een bepaalde pagina echt de moeite waard is. Je kunt de Google +1 knop dus een beetje vergelijken met de Facebook vind-ik-leuk knop. Alleen moeten mensen wel een Google account hebben om de +1 knop te kunnen gebruiken. Heb jij al een +1 knop van Google op je website staan?

google +1 knopOp dit moment is Google nog druk bezig met het verder ontwikkelen van de +1 knop en is de knop alleen nog maar te zien via Google.com, maar wees voorbereid en plaats deze Google +1 button vast op je website! Hoe meer +1’s je ontvangt (van Google gebruikers) hoe meer waarde Google hecht aan je website. Dit heeft weer positieve invloed op de zoekresultaten. Hoe je de Google +1 knop aan je website toevoegt lees je hieronder.

1. Kies een formaat voor de +1 knop

google +1 knop formaat en taal

Kies eerst de grootte van de knop. Je kunt kiezen voor vier verschillende formaten. In dit geval kiezen we voor Standaard. Kies hierboven ook in welke taal de knop moet worden afgebeeld.

2. De code toevoegen aan je website

Bij stap 2 moet je de code van de +1 knop toevoegen aan je website. Deze code moet je op elke pagina van je website plaatsen waar je de +1 knop wilt hebben.

google +1 knop code

Plaats de bovenste code net voordat de bodytag sluit in de HTML code van je websitepagina’s.

3. Geef aan waar de +1 knop moet komen te staan

Nu de code eenmaal op je website staat, is de +1 knop nog nergens te zien. Je moet namelijk zelf aangeven waar je wilt dat de +1 knop precies op de pagina komt te staan. Plaats de tweede code uit het vak op de plek waar je wilt dat de Google knop komt te staan.

Klaar!

Heb je alle stappen goed doorlopen? Dan wordt de +1 knop voortaan weergegeven op de verschillende pagina’s van je website waarop jij de codes uit stap 2 en 3 hebt geplaatst. Let op, we raden je aan om zelf via de website van Google de knop te maken en die codes te gebruiken voor het plaatsen van de knop op je website. Succes!

Over de auteur

Forresult - Online marketing partner

De medewerkers van Forresult delen hun kennis en ervaring met u. Praktische tips, nieuwe verkooptechnieken en succesvolle cases komen voorbij op ons blog.

Geplaatst in:

 

Maak kennis met ForResult!

Graag leren we jou kennen. Vertel ons wat jij wilt bereiken. Dan geven we je sowieso een aantal bruikbare tips. Wil je een demo van ons syteem, wil je een prijsopgave, heb je specifieke vragen?  Laat het ons weten. Ons team staat voor je klaar!

Neem direct contact op