ForResult – online marketing partner

Verleid bezoekers met een overtuigende homepagina tekst

Wil jij de aandacht van je website bezoekers trekken? En wil je die aandacht langer dan een paar seconden vasthouden? Zorg dan voor een pakkende tekst op je homepagina. Er zijn een drietal eenvoudige regels waar je je aan moet houden om een verleidelijke tekst te schrijven.

Onthoud één ding goed. Een website bezoeker heeft altijd haast. Hij wil direct zien of hij op de juiste website terecht gekomen is. In één oogopslag moet je de bezoeker laten zien dat hij zeker bij jou moet zijn. De tekst op de homepagina speelt hierbij een belangrijke rol. Deze moet kort en krachtig zijn, want de meeste bezoekers zullen niet staan te springen om een lange tekst door te lezen. Je moet dus een compacte tekst schrijven. Maar wat zet je daar precies in?

Beantwoord 3 vragen in de homepagina tekst

CopywritingBezoekers van je website of webshop zitten doorgaans met drie belangrijke vragen waar ze een antwoord op willen hebben. Als je antwoord geeft op deze drie vragen weet je zeker dat bezoekers die zoeken naar jouw product of dienst dit door hebben. De drie vragen die je moet beantwoorden in de homepagina tekst zijn:

 1. Wat biedt deze website aan qua product/dienst?
 2. Wat kan ik op deze website doen?
 3. Waarom moet ik hier zijn, en niet ergens anders?


Voorbeeld goede homepagina tekst
De webshop Slaapkamerweb heeft een pakkende homepagina tekst, welke antwoord geeft op de drie bovenstaande vragen.

 1. Wat biedt deze website aan qua product/dienst?
  De webshop biedt slaapkamer meubels aan.
 2. Wat kan ik doen op deze website?
  In de webshop kunnen slaapkamer meubels worden besteld.
 3. Waarom moet ik hier zijn, en niet ergens anders?
  De webshop biedt scherpe webshop prijzen, gratis bezorging én gratis montage. Ondanks dat je bestelt in een webshop, krijg je wel dezelfde kwaliteit, service en productkeuze als in de showroom.

Hieronder zie je de homepagina tekst van Slaapkamerweb.nl.

goede homepagina teksten

Verbeter nu je homepagina tekst

Wil jij ook een optimale homepagina tekst? Beantwoord dan bovenstaande drie vragen in de tekst. Je zult zien dat er meer bezoekers van je website veranderen in klanten!

Wil je een tekst laten schrijven door een ervaren copywriter? Dan kun je terecht bij Forresult. Klik op de onderstaande button voor meer informatie omtrent onze copywriting diensten.


>>Webteksten

Over de auteur

Forresult - Online marketing partner

De medewerkers van Forresult delen hun kennis en ervaring met u. Praktische tips, nieuwe verkooptechnieken en succesvolle cases komen voorbij op ons blog.

Geplaatst in:

 

Maak kennis met ForResult!

Graag leren we jou kennen. Vertel ons wat jij wilt bereiken. Dan geven we je sowieso een aantal bruikbare tips. Wil je een demo van ons syteem, wil je een prijsopgave, heb je specifieke vragen?  Laat het ons weten. Ons team staat voor je klaar!

Neem direct contact op