ForResult – online marketing partner

Wat is de beste tijd om te tweeten?

Een veelgestelde vraag is: “Wanneer kan ik het beste een tweet versturen?”. Dit is een heel terechte vraag. Je wilt immers dat anderen je berichten lezen. Een algemeen correct antwoord is er helaas niet, want de beste tijd om te tweeten is afhankelijk van je followers. Per account zal het ideale tijdstip om een tweet te plaatsen dus verschillen. Gelukkig is er een handige tool die precies kan bepalen op welk tijdstip jouw tweet de grootste impact heeft.

twitter birdOf een tweet veel reacties of REtweets krijgt is uiteraard afhankelijk van de inhoud van het bericht. Maar er wordt vaak vergeten hoe belangrijk het is om een tweet op de goede tijd te plaatsen. Hierbij gaat het niet per se om drukke tijdstippen op Twitter. Het speelt een grote rol op welke tijdstippen je followers het meest reageren en berichten REtweeten. De impact van een tweet is immers het grootst wanneer je vaak wordt geREtweet, omdat je hierdoor een steeds grotere groep mensen bereikt.

 

When to tweet?

Met de handige tool When to tweet wordt automatisch geanalyseerd op welk tijdstip je tweet de meeste impact heeft. Ben je benieuwd naar de optimale tijd voor jou? Binnen enkele minuten weet je het!

Stap 1:
Ga naar //www.whentotweet.com

Stap 2:
Vul je twitteraccount in en klik op de button “When should I tweet?”

wanneer tweeten

Stap 3:
Bekijk de resultaten in de grafiek.
Houd er hierbij rekening mee dat de tijd wordt weergegeven op GMT (+00). Tel er dus een uur bij op voor de Nederlandse tijd!

Forresult tweet tijd

 

De ideale tijd verschilt per twitteraccount

Voer dezelfde analyse eens uit voor je bedrijfs- en persoonlijke twitteraccount. Je zult zien dat de grafiek er heel anders uit zal zien, doordat je verschillende followers hebt. Grote impact voor berichten van @ForresultBV is te verwachten rond 14.30 uur (15.30 uur Nederlandse tijd). Als ik privé wil twitteren kan ik beter op tijd opstaan. De ideale tijd voor een tweet van @MaudEbbekink is om 8.00 uur ’s ochtends (9.00 uur Nederlandse tijd)!

Optimale tijd tweet Maud

Benieuwd wat jouw ideale tijd is? Doe dan direct de test op WhentoTweet.com!

 

>>Forresult internet marketing


Over de auteur

Jorik Heins, CEO Forresult

Online business optimizer met meer dan 10 jaar ervaring. Directeur van Forresult (voormalig Marketingman BV).Heeft veel kennis van persuasion design, conversie-optimalisatie en webpsychologie. Jorik kan jouw online business een succes maken!

Geplaatst in:

 

Maak kennis met ForResult!

Graag leren we jou kennen. Vertel ons wat jij wilt bereiken. Dan geven we je sowieso een aantal bruikbare tips. Wil je een demo van ons syteem, wil je een prijsopgave, heb je specifieke vragen?  Laat het ons weten. Ons team staat voor je klaar!

Neem direct contact op