Beoordeling: 9.4/10

Direct Admin –  controlpanel

Hier vind je de uitleg om technische zaken voor jouw website in te stellen. Denk bijvoorbeeld aan het aanmaken van mailboxen of het instellen van forwarders.

Let op:

Typ in je browser:  https://vps1.forserver.nl:2222/

Log in met je eigen gebruikersnaam en wachtwoord.
Heb je deze niet, dan kun je deze bij ons opvragen. Wij geven er de voorkeur aan om de instellingen voor je te verzorgen omdat je daarmee de kans op fouten minimaal maakt.

 

In dit paneel kun je je gehele hostingaccount beheren. Je kunt dus ook jouw website verwijderen of zaken verkeerd instellen. Wees daarom voorzichtig met wat je instelt en lees de omschrijvingen in het systeem steeds goed door. Voor herstelwerkzaamheden van fouten wordt ons uurtarief in rekening gebracht.

Gebruik DirectAdmin daarom vooral voor het instellen van je e-mail:

In het onderdeel e-mail management kun je e-mail accounts aanmaken en spamfilters instellen. Let op: door het verkeerd instellen van spamfilters kun je e-mail missen die géén spam is!

CATCH ALL Bij ‘Catch-All email’ kunt u een e-mail adres opgeven waarnaar alle ‘overige mail’ van uw account gezonden wordt. Het instellen van een catch all zorgt ervoor dat e-mail naar gfdhgfg@uwdomeinnaam ook aankomt. Dit zorgt echter wél voor een toename van het aantal spam-emails dat je ontvangt. Daarom is het gebruik van de catch all af te raden. Je kunt beter Forwarders aanmaken die voornaam@uwdomein.nl doorverwijzen naar a.achternaam@uwdomein.nl zodat je beiden kunt gebruiken.

Kom je er niet uit of ben je niet zeker van je zaak in het aanpassen van deze instellingen, dan kun je er altijd voor kiezen de instellingen door ons te laten verzorgen.